donderdag 16 oktober 2014

Goed bezig?



Gisteren een aantal klusjes gedaan in de tuin die echt niet langer konden wachten. 

klusje 1

Tegen de garagemuur waren klimop, blauwe regen en wingerd een wedstrijdje klimmen begonnen: wie het eerst bij de dakgoot is. Weet niet wie er gewonnen heeft, ze hadden alledrie de dakgoot al bereikt. Tijd dus om op de ladder te klimmen met de snoeischaar, klusje één klaar. Wat betreft vasthoudendheid heeft de blauwe regen gewonnen, kreeg een van de takken niet helemaal weg maar het stukje dat er nu nog zit gaat vanzelf wel dood. 





Geen gezicht maar wel praktisch. 
Klusje twee: een net over de vijver spannen. Dit om te voorkomen dat 'ie straks vol met kastanjebladeren ligt. Het ziet er niet uit maar het is maar voor eventjes, als de boom kaal is, kan het net er weer af. Daar moet ik dan ook niet te lang mee wachten anders stikken de vissen onder het bladerdek (weet ik uit ervaring, helaas). Blad in de vijver zorgt voor een organische laag op de bodem waardoor het water te veel verzuurd. Het is niet goed voor de vissen en het bevorderd algengroei in het voorjaar. Je kunt natuurlijk ook het blad met een schepnet uit de vijver halen, als je elke dag tijd hebt.


De katten drinken graag uit de vijver, daarom het net aan één kant open gelaten.  

klusje 3

Klusje drie: buxus bemesten. Als het blad van de buxus oranje wordt, is dat niet omdat het herfst is maar omdat de plant gebrek heeft aan voeding. Was dus eigenlijk al te laat met mesten maar in september was het zo droog, dan doen de mestkorrels ook niets. Nu regenden ze 's avonds gelijk nat en kan de voeding de grond in. Ik gebruik gewoon koemestkorrels, er bestaat ook speciale buxusmest maar dit werkt ook en is goedkoper. Meer over buxus bemesten op buxushof. (Dan lees je gelijk dat ik helemaal fout bezig ben, je mag eigenlijk na augustus de buxus niet meer bemesten, oeps.)

Herfst? Nee, honger!


Hij zat daar zo lief achter de knoflookbieslook. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk te weten wat je van mijn blog vindt, schrijf gerust een berichtje.