zaterdag 31 januari 2015

Huisvlijt en een toefje ijs

Irissen in de pot
Peppi 




En toen viel er donderdagavond toch nog iets van sneeuw, in combinatie met hagel en regen. Een witte pap bedekte de straten en de tuin. Peppi, ons jongste katje van anderhalf, had zoiets nog nooit gezien en weigerde ook maar één poot op de witte substantie te zetten. Klaaglijk miauwend ging hij onder tafel zitten want hij wilde toch wel heel graag naar buiten. Via de achterdeur, waar geen sneeuw lag, spurtte hij de tuin in. De volgende ochtend was het nog een beetje wit in de tuin, veel was al versmolten tot een ijzige laag. Nog een paar foto's gemaakt en 's middags was alles weer groen. 
Sedum 'Herbstfreude' met een toefje ijs.
Perfect stofje voor het hofje
Nu er in de tuin niet veel te beleven valt, is er dus meer tijd om klusjes in huis te doen. Afgelopen week achter de naaimachine gekropen om kussenhoesjes te maken voor de tuinkussens. Bij de kringloop had ik hiervoor leuke gebloemde gordijnen gekocht, "Country Garden", perfect om de kussentjes in Hof van Jaantje te sieren. Deze waren nogal smoezelig geworden doordat de katten  er stiekem een dutje op doen. Het is eigenlijk de bedoeling dat de kussens na gebruik opgehangen worden zodat de katten geen kans krijgen, maar ja hoe gaat dat, je loopt even een rondje door de tuin (wat uitloopt in een uurtje wieden) of haalt even wat te drinken binnen en ja hoor plekje ingenomen. Nu dus een fleurig hoesje er omheen wat zo in de wasmachine kan. Over een poosje zitten we lekker in het zonnetje op een fris kussentje. Dat kan bij ons 'in het hokje' al heel snel. Het hokje was ooit een schuurtje, we hebben de voorkant eruit gehaald en de boel leuk opgeknapt zodat we een overdekt terras of veranda (nog sjieker) hebben waar het heerlijk zitten is. 


tuinkussen metamorfose. Leuk ook dat er tussen akeleien, 

viooltjes en kamille gewoon paardenbloemen op staan.
stapeltje huisvlijt

Het KNMI verwacht voor komende week licht winters weer, met overdag temperaturen enkele graden boven nul, 's nachts iets eronder. Af en toe een winterse bui. Nou, daar kunnen we nog alle kanten mee op. Het weer is in ieder geval zo zacht dat de zaden van de vetbol ontkiemen! 

Volg Hof van Jaantje ook op facebook

Al kennis gemaakt met Prins Egenius? Hij vertelt zijn verhaaltjes ook op dit blog, zie tabbladen hierboven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk te weten wat je van mijn blog vindt, schrijf gerust een berichtje.