vrijdag 5 december 2014

Vol verwachting klopt ons hart...

Het heerlijk avondje is gekomen en het is stil in huis, stilte voor de storm. Straks gezellig eten en daarna pakjes uitpakken, met surprises en gedichten alles d´r op en d´r an. Maar nu is ieder nog elders. Het wordt langzaam donker buiten, alsof het licht is geweest vandaag, en trekken de regendruppels strepen op de ramen. Zie de maan schijnt door de bomen? Nee, 't is al dagen een grijze deken en het was ook even serieus koud. Geen aantrekkelijke omstandigheden om de tuin in te gaan.
Gisteren een paar vetbolletjes opgehangen en zodra het buffet was geopend, kwamen de vogeltjes aanvliegen. Mussen, meneer merel en ook een roodborstje gespot. De merels hebben de afgelopen dagen ook zitten smullen van de paar appels die nog op het gras lagen. 


 






































Eerder deze week even een boeketje geplukt in de tuin, het plan was om verschillende gedroogde bloemstengels en de zaden die erin zitten op de foto te zetten. Daar had ik niet direct tijd voor dus de stengels zolang in mijn Deense ketel geparkeerd, leuk decemberboeket. Vandaag de tijd genomen om de foto's te maken, moest ook niet veel langer wachten want rond de ketel lag het al bezaaid met allerlei zaden.  
Zeeuws knoopje - Astrantia major
kogeldistel - Echinops ritro
vingerhoedskruid - Digitalis lutea - bomvol zaden

decemberboeket
Waarom al die moeite? Nou gewoon, om te laten zien dat uitgebloeid ook mooi is! Die dode stengels zitten boordevol leven, in elk zaadje schuilt een plant. Vol verwachting...

rommeltje aan zaden na de fotosessie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk te weten wat je van mijn blog vindt, schrijf gerust een berichtje.