zaterdag 5 december 2015

Van buiten naar binnen.

Hallo bloglezers!


Vorige week geen bericht geschreven, kwam er even niet van. Nu is er op dit moment ook niet zo veel inspiratie te vinden in de tuin, wel veel nattigheid. Een rondje met het fototoestel levert momenteel ook niet zoveel spectaculaire beelden op. Maar als het buiten niet wil, dan maar binnen aan de slag. Eerst met een schaartje door de tuin de laatste bloemen en wat bessen geknipt en dan binnen wat aanrommelen met verschillende achtergronden en manieren van belichting. Dat leverde toch weer een aantal mooie plaatjes op en die wil ik jullie hier graag laten zien. 

Drie keer Rudbeckia hirta (ruige rudbeckia op z'n Nederlands)


De ruige rudbeckia is een eenjarige die in allerlei tinten van zonnig geel tot koffiebruin bloeit. De steel en bladeren zijn (ruig) behaard. Goede snijbloem, stralend middelpunt in de border. 

...met een paar vuurdoornbessen. 

En verder...

Ondanks dat het niet zo aantrekkelijk is om de tuin in te gaan, liggen er nog wel wat klusjes op me te wachten: een aantal narcisbollen die ik nog in potten wil planten, de dahliaknollen vorstvrij en droog opbergen, het net dat over de vijver lag van blad ontdoen en opruimen, dat soort klusjes dus. Vanmiddag maar eens goed aankleden en de wind trotseren, stormachtig hier aan de kust. Code....? Koud is het in ieder geval niet, Sinterklaas kan zijn zomermantel aan, als hij zijn stormmijter maar op zet. Natuurlijk heel wat berichten in de krant over de natuur, klimaatverandering e.d. nu momenteel de klimaattop in Parijs plaats vindt. Twee vielen mij op, toevallig allebei over gras: 

Het gras in Hof van Jaantje kan ook nu best nog gemaaid worden. 

Gaat even over het laatste deel van dit artikel: klaver tussen het gras. Normaal gesproken wil je dat niet in je gazon maar, zoals de boer aangeeft, het zorgt wel voor bemesting. Ook oogt je gras in droge periodes toch nog frisgroen als er klaver tussen groeit. Dus in plaats van klaver in het gazon als onkruid te zien, kun je er profijt van hebben. Er zijn overigens graszaadmengsels te koop met klaver. 
Na afloop van de knip- en fotosessie. Alle modellen hartelijk dank voor het geduldig poseren. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk te weten wat je van mijn blog vindt, schrijf gerust een berichtje.