donderdag 13 augustus 2015

Tuindroomtour




Hof van Jaantje even verlaten en vakantie gehouden en - hoe is het mogelijk - we kwamen toch weer in een hof terecht: Hof Thöle te Bramsche. Een mooi vakantieadres op het Duitse platteland. We zagen de zon opgaan boven de korenvelden en ondergaan terwijl de hooibalen werden geperst. Door het Osnabrücker land lopen vele wandel- en fietsroutes en een daarvan is de GartenTraumTour  ofwel TuinDroomTour, een 170 km lange fietsroute. Wij hadden geen fietsen bij maar kwamen al wandelend toch wel regelmatig langs tuindroomplekjes. Op een wat-zullen-we-nu-eens-gaan-doen-dag, met dreigende regen- en onweersbuien, gingen we naar Igel Gartenkultur . Een Oranjerie, arboretum, dahliatentoonstelling, voorbeeldtuinen, dat klinkt allemaal aanlokkelijk en het was ook nog eens heel dichtbij. Even lekker plantjes kijken, maar eigenlijk viel het een beetje tegen. Het was ook daar duidelijk vakantietijd met overwoekerde voorbeeldtuinen, en de rozen waren natuurlijk al over hun hoogtepunt heen. De dahlia's dan? De tentoonstelling bleek een kaal perk met een aantal rijen planten. Je kon met het bestelformulier voor knollen in de hand langs de rijen lopen en zo de mooiste dahlia's voor je tuin uitkiezen, goed idee. Het meest enthousiast werd ik in de verkoopkas met gesmeed tuingereedschap, ik kocht een fijn discusschoffeltje en een onkruidsteker, dat zijn nog eens nuttige souvenirs. 

Ook ruime keus in leuke tuindecoraties. Achter dit duo is het voorbeeld-groentetuintje met langs het hek Oost-Indische-kers en er stond een dieprode tussen en daar heb ik toen (ssst) een paar zaadjes van meegenomen. 

Vrolijk bloemenweitje

De tuinvrouw heeft nog heel wat werk te verzetten. 

Mijn souvenirs, degelijk spul van Krumpholz. Vergelijkbaar met gereedschap van De Wit.
Langs de GartenTraumTour
En nu zijn we al weer bijna een week thuis en is Jaantje weer druk in haar hof. Het gereedschap is in gebruik genomen en wat werkt dat fijn zo'n discusschoffeltje. Er moeten nog heel wat meters gemaakt worden maar het is ondertussen flink genieten van de borders die in bloei staan, fladderende vlinders en zoemende bijtjes. Hieronder nog een paar plaatjes uit het vakantiealbum, volgende keer weer nieuws uit Hof van Jaantje. 

Mooie stokroos bij de oude boerderijmuur.

Ook langs de GartenTraumTour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk te weten wat je van mijn blog vindt, schrijf gerust een berichtje.