zondag 15 april 2018

Rokjesdag


Kijk nou wat een stralend weer ons te wachten staat deze week! Er lijkt nu toch eindelijk echt een eind te komen aan alle kou en nattigheid. Gelukkig, sommige stukken van de hof zijn echt nog kleddernat. In de border bij de vijver zijn - op twee na - alle tulpenbollen weggerot. Jammer hoor, gelukkig doen de narcissen het nog wel prima. En in andere wat hoger gelegen borders zijn er ook nog wel heel wat tulpen opgekomen, als deze week de zon gaat schijnen zullen de knoppen openbarsten en kunnen we weer genieten van hun geur en kleur. En dan is ook de langverwachte rokjesdag weer daar; "Rokjesdag is die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen." aldus wijlen schrijver Martin Bril. Het is maar dat je het weet. Ik vind het wel prettig, niet meer peinzend voor de kledingkast bedenken hoeveel lagen kleding je aan moet maar gewoon, hup een shirtje en rokje (of broek) aanschieten en klaar. 

In de tuin is het eigenlijk al een paar weken rokjesdag:


Narcis 'Pipit' heeft als ze uit de knop komt een egaal geel rokje, maar hoe ouder de bloem hoe witter het wordt. 


Narcis 'Thalia' is heel elegant met een roomwit kokerrokje. 


Wie wil er niet zo'n mooi geblokt rokje? De kievitsbloem (Fritillaria meleagris) bloeit met deze prachtig paars/roze geblokte klokjesbloemen. Ook de witte kievitsbloem is heel fraai maar heeft niet het grappige blokjespatroon.  

Zo'n blauw druifje is eigenlijk ook niets anders dan een verzameling ballonrokjes rond een steeltje. Deze dieppaarse soort (Muscari Latifolium) is vanonder met een licht kantje versierd en dat met een lichtblauw bloesje er boven, heel fraai. 


Alba denkt vast "waar maakt dat mens zich druk om, gewoon elke dag je veren poetsen en klaar is kip". Bewonderenswaardig hoe stralend wit zij altijd blijft, zonder biotex! 

1 opmerking:

  1. Het is een hele opluchting om zo’n weerbericht te kunnen zien op jouw blog. Ik hoop dat de overgebleven tulpen het prima zullen doen. En fijne rokjesweer! Hetty

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk te weten wat je van mijn blog vindt, schrijf gerust een berichtje.